New Student Orientation

First Year Students

Orientation Schedule

Thursday, September 4, 2014

9:00 AM New Student Orientation (NSO) Headquarters Open (until 3:00 PM)

9:00 AM Cave Open House (until 1:30 PM)

9:00 AM Residence Halls Open for New Students (until 3:00 PM)

10:30 AM AUC Commons Open for Lunch (until 2:30 PM)

11:00 AM Local Services Fair (until 2:00 PM)

1:30 PM Commuter Student Welcome (until 3:00 PM)

3:00 PM President's Welcome (30 minutes)

3:00 PM Lute Group Meeting (until 6:00 PM)

4:00 PM New Student Photo (30 minutes)

6:00 PM New Student Picnic (until 7:30 PM)

8:00 PM Ice Cream Social (until 9:30 PM)

8:00 PM Lute Follies 1st Show (45 minutes)

8:45 PM Lute Follies 2nd Show (45 minutes)

9:30 PM Residence Hall First Year Wing Meetings  (until 11:30 PM)

10:30 PM Residence Hall Council Social Events  (until 11:30 PM)

Friday, September 5, 2014

8:00 AM NSO Headquarters Open (until 10:00 AM)

8:00 AM Lute Group Breakfast (60 minutes)

9:15 AM Academic Success and Family Farewell (until 10:45 AM) *

10:45 AM Academic Advisor Meetings (until 12:15 PM) *

12:15 PM Academic Area Lunch (60 minutes)

1:30 PM Common Reading (until 3:45 PM) *

4:15 PM Lutes@Play (until 6:00 PM)

6:00 PM BBQ Dinner (until 8:00 PM)

8:00 PM Residence Hall Council Meeting (60 minutes)

8:00 PM Commuter Student Meeting (60 minutes)

9:00 PM Block Party (until 11:00 PM)

Sessions are required for all new students. Attendance will be taken at these events and those not in attendance will be placed on hold and will need to complete a make-up session.

Saturday, September 6, 2014

7:00 AM On the Road Trips (until 4:00 PM)

8:30 AM AUC Commons Open for Breakfast (60 minutes)

10:30 AM AUC Commons Open for Lunch (until 1:30 PM)

4:30 PM Lute Group Dinner (until 6:30 PM)

6:30 PM The "College" Experience (until 8:00 PM) *

8:00 PM Sound Off Practice (until 9:30 PM)

9:00 PM Sound Off  (60 minutes)

10:30 PM ASPLU Event in the Cave (until 12:30 AM)

Sessions are required for all new students. Attendance will be taken at these events and those not in attendance will be placed on hold and will need to complete a make-up session.

Sunday, September 7, 2014

9:00 AM PLU Resource Sessions (until 11:00 AM)

11:00 AM University Congregation (60 minutes)

12:00 PM Lutes as Active Bystanders Brunch (until 2:30 PM) *

2:45 PM President's Garden Party (until 4:30 PM)

4:30 PM AUC Commons Open for Dinner (until 7:30 PM)

5:00 PM Scholarship Recipient Info Session (60 minutes)

5:00 PM Sand Volleyball & Field Games (until 7:00 PM)

9:00 PM Residence Hall Wing Meetings

* Sessions are required for all new students. Attendance will be taken at these events and those not in attendance will be placed on hold and will need to complete a make-up session.

Monday, September 8, 2014

8:15 AM New Student Gathering (45 minutes)

9:00 AM University Convocation (until 10:15 AM)

10:15 AM Campus Involvement Fair (60 minutes)

11:15 AM Classes Begin

To-Do

Activate your ePass.
Register your vehicle.
Complete Annual Online Payment Contract.
Complete Health History Form.
Request Disability Accommodation, if needed.
Purchase textbooks online.